Képszerkesztési tutorialok

PhotoFiltre Studio
Üdvözöllek az oldalamon. Kikapcsolódásképpen képeket szerkesztek PhotoFiltre Studioval, egy kis ideje elkezdtem a fordításokat is. Ezeket a tutorialokat teszem fel az oldalra, használjátok nyugodtan.

Sziasztok!

Árnyék szerkesztést mutatom meg most Nektek. Eléggé feldobja a képeiteket. Két módszerről lesz most szó, amiket én is használok.

Megvan a háttered, a png képet másold rá.  A kétszínű kis táblába mindkét színt állítsd feketére. Azután ezt a réteget halványítsd. Oldalt tudod beállítani az átlátszatlanságnál, pl. 50%-ra vedd le.

 

 

arnyek2

 

Majd ismét másold be a png képedet. egy picit húzd el, ahogy Neked szimpatikus.

 

 

arnyek3

 

 

Már így is jó, de el is forgathatod, arra figyelj, hogy mindkét tengelyen egyforma értéket adj meg neki, mert így lesz arányos.

 

 

arnyek4

 

A másik módszer, rákatt a rétegre. Bejön egy táblázat ahol a beállításokat válaszd ki. Az értékeket is próbálgasd. Halványítani az alsó Átlátszatlansággal tudod, vagy a sugár érték növelésével. Az x és y eltéréssel lehet jobbra, balra, le vagy fel tenni árnyékot. Próbálgasd nyugodtan és amikor úgy érzed megfelelő réteg egyesítés után tovább szerkesztheted a képet. Keret, szignó vagy amit még szeretnél. Több réteges képnél is így kell eljárni, a lényeg, hogy azon a rétegen dolgozz amit szeretnél árnyékolni.

 

 

arnyek5

 

Az én képem így néz ki, még tettem rá egy kis csilit de nagyon keveset, mert nem igazán szeretem ha nagyon csillog.

 

arnyekosKapcsolódó bejegyzések


Judit Hozzászólások: 0                                      icon-eye 322 Megtekintés

Előző, következő cikk

Festmény hatású kép szerkesztése

Sziasztok! Nem ez volt a tervezett következő tutorial, de a lányom megkérdezte. Tudsz-e festmény hatású képet készíteni? Egyből rávágtam,

Kreditlistám

Sziasztok! Nagyon jó ötletnek tartom a Kreditforradalmat. Általában megpróbálom feltüntetni a forrást ha valamiről cikket írok, de elképzelhető, hogy

 


Hozzászólások