Képszerkesztési tutorialok

PhotoFiltre Studio
Üdvözöllek az oldalamon. Kikapcsolódásképpen képeket szerkesztek PhotoFiltre Studioval, egy kis ideje elkezdtem a fordításokat is. Ezeket a tutorialokat teszem fel az oldalra, használjátok nyugodtan.

Sziasztok!

Eddig megtanultuk hogyan szerkesszünk tájképből png képet, Na de a tájképre azért még tennénk png képeket, virágot vagy alakzatot vagy bármit. Ezek a leírások a nagyon kezdőknek szólnak. De mint azt tudjuk a kezdőkből lesznek a haladók majd a profik sok-sok gyakorlással.

Most megmutatom én hogyan készítek alakzatos png képet. Egy virágot szeretnék most png képnek megszerkeszteni. Rengeteg gyönyörű képet lehet találni a neten amiből nekünk csak egy részlet kell. Nosza rajta, kezdjük is el.

 

 

Ebből a képből a virágot szeretném majd felhasználni, Tehát abból készítek png képet. A polygont használom legszívesebben és részletekben készítem. talán azért, hogy ha nagyítani kell a képet nem kell újra kezdenem a kijelölést. Használhatjátok a lasszót is, valamint egyszerre  ki lehet jelölni a képet. Kijelölés után Kép –>  Automatikus átlátszóság — > Belső kijelölés-re katt és folytathatod a kijelölést .

 

 

Ha már teljesen körbe jelölted a képedet és körbe átlátszó tegyél alá egy átlátszó hátteret, hiszen a továbbiakban mint réteg dolgozunk a png képen. Már leírtam hogyan csináld, de most újra leírom: Réteg –> Új háttér beszúrása –> Automatikus átlátszóság.

A virágnak mint látod elég éles a kontúrja. ezen változtatunk. Két módja is van, Réteg –> Határ effektus –> Élsimítás vagy Elmosás. Ezt annyiszor ismételd amíg úgy nem látod, hogy már elég elmosódott a kép széle.

 

 

 

Amikor megfelelő akkor mentsd el Réteg –> Réteg exportálása gombra kattintva png képként.

 

 

Azután nyisd meg az elmentett képedet, és most már rendesen elmentheted  png képként.

 

 

Remélem most is tanultál valami érdekeset. Ha bármilyen kérdésed van, nyugodtan kérdezz, amennyiben tudok segítek.

 Kapcsolódó bejegyzések


Judit Hozzászólások: 0                                      icon-eye 310 Megtekintés

Előző, következő cikk

Png kép szerkesztése 2

Sziasztok! Második cikkem a png kép szerkesztése tutorialok közül ismét egy nagyon egyszerű módszert mutat be. Szintén tájképeknél szoktam használni.

Egyszerű háttér szerkesztése

Sziasztok! Tapasztalatom szerint elég nehéz egy képhez hozzáillő hátteret találni. Épp ezért használom a Mehdi Wavy Lab 1.1 plugint,

 


Hozzászólások