Képszerkesztési tutorialok

PhotoFiltre Studio
Üdvözöllek az oldalamon. Kikapcsolódásképpen képeket szerkesztek PhotoFiltre Studioval, egy kis ideje elkezdtem a fordításokat is. Ezeket a tutorialokat teszem fel az oldalra, használjátok nyugodtan.

Sziasztok!

Eddig már megtanultuk a háttér és a png kép szerkesztését. De azért még szeretnénk bekeretezni a képünket. Most egy nagyon egyszerű keretezést mutatok be nektek. Tudom mindenre azt írom, hogy nagyon egyszerű, de hidjétek el az is. Próbálom a nagyon alapoktól kezdeni, utána fokozatosan megyek a bonyolultabb felé. Így biztos könnyebb lesz elsajátítani a képszerkesztés alapjait a többi már rajtatok, vagyis a képzeleteteken és az időtökön múlik.

Kezdjük is el.

Amint megtaláltad a képet amit szeretnél bekeretezni, vegyél róla az előző tutorialomban leírt módon két domináns szint. Ezek fogják alkotni a keretet. A világosabb színnel készíts kb. 2 px-es keretet. Kép –> Külső keret, oké.

 

 

Cseréld fel a színeket, a sötétebb színnel kb. 5 px-es keretet adj neki. Lehet nagyobb is, de ez a kép nem igazán bír el szélesebbet. Ismét szín csere. Világosabb szín. 2 px keret. Ezután a varázspálcával kattints bele a sötétebb színbe, Nyugodtan kinagyíthatod, hogy jobban lásd.

 

 

Majd  Szűrők –> Textura, azon belül próbálgathatod melyiket szeretnéd, én a cikkcakkot választottam.

 

 

Még mielőtt megszüntettem volna a kijelölést, tettem rá egy kis domborítást. Szűrők –> Domborítás –> domborítás.

A végeredményt pedig a tutorial legelején láthatjátok. Szerintem tényleg nagyon egyszerű.  Nagyobb képhez természetesen tehetsz szélesebb keretet is. de mindig csak a középső keretet nagyítsd. Vagyis ami itt 5 px. A vékonyra azért van szükség, hogy el lehessen különíteni a szerkesztendő keretet. Könnyebb legyen kijelölni és nem fog egybefolyni a képpel.

 Kapcsolódó bejegyzések


Judit Hozzászólások: 0                                      icon-eye 247 Megtekintés

Előző, következő cikk

Színpaletta használata

Sziasztok! Amikor elkezdtem a következő tutorialt ami a képek keretezéséről fog szólni, rádöbbentem, hogy a színpaletta használatát még nem

Keret készítése képből

Sziasztok! Most egy újabb keretezési módot mutatok meg nektek. Itt a saját képből készítettem keretet. De ugyan így lehet

 


Hozzászólások